Emina Bajtarević, studentica Odsjeka za kulturalne studije, dobitnica nagrade Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke

Kulturalni studij Obrazovanje

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti je 17. decembra 2020. godine objavio rezultate konkursa za nagradu u vidu podrške najboljim studentima, studentima Romima i studentima s invaliditetom. Studentica Filozofskog fakulteta koja je ove godine nagrađena je Emina Bajtarević, studentica četvrte godine Odsjeka za kulturalni studij. Emina je drugu i treću godinu fakulteta završila prosjekom 10,0, sa sveukupnim prosjekom 9,7. Pored izuzetnog akademskog uspjeha, Emina također ostvaruje rezultate i na polju muzike, te je na svečanoj Akademiji povodom obilježavanja 20 godina postojanja i rada Univerziteta u Zenici izvela dvije pjesme: “Soon We’ll Be Found”, australske kantautorice Sie, popraćenu znakovnim jezikom, te “Ako znaš bilo što” grupe Azra, s kojom je prošla i polufinalni krug hrvatskog TV takmičenja Supertalent u novembru 2019. godine.

            “Ne samo da mi je čast biti nominovana kao pojedinac za nagradu koja se tiče mog fakultetskog zalaganja i truda, nego i predstavljati cjelokupni Odsjek za kulturalne studije koji, osim što je značajan u Evropi, ima potencijal da pomogne kulturno-kreativnom sektoru Bosne i Hercegovine. Nakon uspješnih projekata ‘I žene su gradile Zenicu’ te ‘Tragom zeničkih mostova’ na kojima sam radila sa drugim kolegama i profesorima svoje generacije, te dvije uzastopne nagrade dekanese za najbolji prosjek, ovo priznanje je veliki podstrek za dalji rad na polju kulture”, izjavila je Emina Bajtarević.

            Našoj Emini još jednom čestitamo na svim do sada ostvarenim uspjesima, a ne sumnjamo da će i u budućnosti nastaviti ostvarivati velike rezultate koje ćemo sa zadovoljstvom ispratiti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *