Studentice i studenti Odsjeka za kulturalne studije učestvovali na „Drugoj konferenciji mladih u BiH“, Fondacije Muharem Berbić

Aktuelno Projekti

Studentice i studenti Odsjeka za kulturalne studije: Harisa Hazić, Zejneb Abdelaziz, Selma Kepeš i Ermin Imamović učestvovali su i svojim prisustvom obogatili 2. Konferenciju mladih u BiH koju su zajednički organizovali Fondacija „Muharem Berbić“ Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine, te Općina Ilijaš.

Tokom dvodnevnog programa, koji je trajao 17. i 18. decembra, naši studenti su sa drugim učesnicima proširili svoje znanje o tome koje su nadležnosti vlade, skupštine, domova naroda, te šta su resorna ministarstva uradila za mlade tokom 2020. godine, ali su otišli i bogatiji za još mnoštvo informacija.

Fondacija Muharem Berbić je organizovala „Drugu konferenciju mladih u Bosni i Hercegovini“ sa ciljem predstavljanja osnovnih problema i izazova sa kojima se susreću mladi sa ovih prostora, kao i mjera koje su usvojene od strane nadležnih državnih, entitetskih i kantonalnih institucija. Konferencija se organizovala sa idejom zajedničkog rada na ostvarenju boljitka za život mladih u našoj zajednici.

U raznovrsnom programu prvog dana konferencije konstruktivno su se obratili predstavnici institucija izvršne i zakonodavne vlasti, uz naknadnu diskusiju prezentovana je analiza trenutnog stanja položaja mladih u BiH, položaj mladih sa područja opštine Ilijaš i prikazani su rezultati istraživanja o mjerama i programima za mlade donesenim od strane izvršne i zakonodavne vlasti 2020. godine u BiH.

Drugi dan konferencije je prošao u timskom duhu, gdje su učesnici u fokus grupama diskutovali o različitim temama i aktuelnim problemima, te zajedničkim radom kroz panel diskusije kreirali i ponudili konstruktivna rješenja koja su poslana na adrese nadležnih institucija vlasti u Bosni i Hercegovini.

Učesnici konferencije su po njenom završetku iskazali iznimno zadovoljstvo programom i želju za organizacijom sličnih događaja.

Ermin Imamović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *