Nastavni proces na kulturalnim studijama do daljnjeg u online formi

Kulturalni studij Obrazovanje

Nakon što se nastava na Kulturalnim studijama prve tri sedmice u novoj akademskoj godini odvijala prema kombinovanom modelu klasičnog i online oblika, od naredne radne sedmice nastavni proces će se u potpunosti odvijati u online formatu. Naime, u skladu sa posljednjom odlukom Naučno-nastavnog vijeća Filozofskog fakulteta cjelokupni nastavni proces na ovoj organizacionoj jedinici Univerziteta u Zenici će se do daljnjeg, usljed pogoršanja epidemioloških prilika u zemlji, realizovati na online način.

Ovom odlukom studenti Kulturalnih studija i Filozofskog fakulteta pridružuju se stotinama hiljada studenata na europskim i svjetskim univerzitetima koji usljed okolnosti pandemije studiraju iz svojih domova koristeći savremene tehnologije. Online nastava na Univerzitetu u Zenici od ove akademske godine realizira se u okviru globalne elektronske platforme prilagođene potrebama nastavnog procesa, a svi studenti i nastavnici koriste e-račune na jedinstvenoj domeni „dl.unze.ba“. 

Na Kulturalnim studijima trenutno studira četrdeset studentica i studenata u okviru četiri generacije. Početkom oktobra obavljen je i prijem novih studentica i studenata – brucoša koji studiraju u devetoj generaciji studenata jedinog studijskog programa ove vrste u Bosni i Hercegovini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *